Orgelboek bij de gezangen uit het Gereformeerd Kerkboek

orgelboekMomenteel werkt het deputaatschap Eredienst aan de uitgave van een nieuwe gezangenbundel, die als aanvulling gaat fungeren op het Liedboek - Zingen en bidden in huis en kerk. Volgens de laatste berichten gaat de gezangenbundel in het voorjaar 2016 verschijnen.
Van veel liederen die in het nieuwe gezangboek komen, bestaan nauwelijks zettingen, en voorspelen zijn er nog minder. Het was de bedoeling dat dit orgelboek tegelijk met de uitgave van het nieuwe kerkboek zou verschijnen. Maar omdat de verschijning van het kerkboek op zich laat wachten, en velen het orgelboek al maanden geleden besteld hebben, heeft het bestuur besloten het boek toch maar alvast uit te geven. Per slot stond/staat de inhoud van het nieuwe gezangenboek al vast.
In het Orgelboek bij de gezangen uit het Gereformeerd Kerkboek is van elk gezang een bewerking en harmonisatie opgenomen. De meeste zijn speciaal met oog op dit orgelboek gecomponeerd. De componisten zijn Wout van Andel, Bas Buitendijk, Ben Fey, Johan Haaksma, Gerrit 't Hart, David de Jong, Margaretha de Jong, Aart de Kort, Wietse Meinardi, Gerben Mourik, Henk Ophoff, Dick Sanderman, Luuk Sikkema, Jan Spijker, Harmen Trimp, Jeljer Vlieg, Sietze de Vries, Gerard de Wit en Erik Zwiep.
Het nieuwe Orgelboek is niet alleen bruikbaar voor organisten uit kerken die de nieuwe gezangbundel zullen gebruiken. Want het orgelboek bevat heel veel voorspelen en zettingen van gezangen uit de bundel Negentig Gezangen en het Gereformeerd Kerkboek uit 2006.

 

Op deze plaats kunt u een aantal pagina's uit het Orgelboek bekijken. 


Prijs

De bundel kost 40 euro (plus verzend- & portokosten). Abonnees en leden van de VGK betalen een gereduceerde prijs van 30 euro (plus verzend- en portokosten). Per abonnement/lidmaatschap kan één exemplaar voor de kortingsprijs gekocht worden. De verzend- en portokosten bedragen 5 euro.


Bestelwijze

U kunt een exemplaar van het orgelboek aanschaffen via dit formulier. Ook kunt u een e-mail sturen naar het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw bestelling en een factuur. Wanneer de factuur betaald is, krijgt u het orgelboek per post toegezonden, direct na verschijning ervan.

 

Klavarskribo-uitgave

De Stichting Klavarskribo uit Ridderkerk is momenteel bezig met het produceren van een klavarskribo-uitgave van het Orgelboek bij de gezangen uit het Gereformeerd Kerkboek (2016).

  • De prijs van deze uitgave bedraagt 40 euro (plus verzendkosten). Bestellingen kunnen rechtstreeks bij de stichting geplaatst worden per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0180-412339.
  • VGK-leden betalen een gereduceerde prijs van 30 euro (plus verzendkosten). Zij dienen te bestellen via het bestelformulier. Geef dan in het veld 'Opmerking' duidelijk aan dat u de klavarskribo-uitgave wenst.

Deel dit artikel:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn